Článek

Vytvořte si vlastní přírodní repelent!

Začaly prázdniny…!!!! Hurá, děti nemusí do školy. Kromě opalovacího oleje je ale dalším nezbytným parťákem repelent. Ou, zrovna ho děti spotřebovaly. Co teď? Máte doma esenciální oleje? Pokud ano, můžete si sami vytvořit přípravek, který bude odpuzovat hmyz.

Vhodné ESENCIÁLNÍ OLEJE, které rychle pomohou:

LEVANDULE, PELARGONIE, MÁTA, EUKALYPTUS, HŘEBÍČEK, KAJEPUT, ČAJOVNÍK, CITRONOVÁ TRÁVA, CITRONELA, ROZMARÝN, TYMIÁN, DOBROMYSL, VERBENA

Ze zvolených olejů si v kádince nebo skleničce smícháte směs, která vám bude příjemná vůní a nahradí repelent. Směs je koncentrovaná složka a musíte ji ředit. Volba je podle toho, kam a jak chcete odpuzovací směs aplikovat.

Nebulizér - směs esenciálních olejů dejte do lahvičky a tu zabudujte k nasávací hadičce

Difuzér - směs nakapejte do nádobky s vodou

Procházka v přírodě

15-25 % směsi rozmíchejte v lihu a nastříkejte na oblečení. S vodou se esenciální oleje nepojí a není pro vytváření směsi s esenciálními oleji vhodná. Před nastříkáním vždy protřepejte.

Pokud chcete použít směs přímo na pokožku, je vhodným nosičem olej nebo rostlinné máslo. Na domácí „repelent“ zvolte méně dráždivé esenciální oleje a do tukového nosiče použijte nižší koncentraci směsi (do 10 %).

LEVANDULE, CITRONOVÁ TRÁVA, CITRONELA, VERBENA

Pokud se ještě necítíte na vlastní výrobu repelentu, zkuste naši směs NoMoreBites. Volit můžete směs esenciálních olejů do nebulizéru nebo již připravený spray v 30 ml a 100 ml.

Pokud by voňavá bariéra nezabránila hmyzu ke kousnutí, ošetřete místo neprodleně levandulovým, kopaivovým olejem nebo ŠTIPÍKEM. Svědění rychle ustane a již nic nebrání příjemnému a ničím nerušenému prožití prázdnin. Pamatujte však, že méně znamená více…

Michaela Švorcová